21 marts 2007

10 timers aktivering

NY CHANCE TIL ALLE er en særlig indsats i forhold til passive kontant- og starthjælpsmodtagere, der har været passive i 65 uger ud af de seneste 69 uger. Det drejer sig om at skifte passiviteten ud med job eller ordinær uddannelse. Eller en anden form for aktivitet ? f.eks. jobtræning, virksomhedspraktik, revalidering eller andet, der kan bane vej til arbejdsmarkedet.

Randers ligger helt i front på landsplan hvad angår aktivering. En række private operatører er sat på opgaven inkl. 3F

I dag havde jeg fornøjelsen af sammen med Leif Gade, fmd. for Arbejdsmarkedsudvalget, at diskutere med ca. 40 kursister på et kursus arrangeret af 3F.

Absolut en positiv oplevelse - vi mødte engagerede og diskussionslystne personer. Derfor var det egentlig en forunderlig oplevelse at kigge ud over forsamlingen: Hvorfor sidder disse personer her? Hvorfor har de været på passiv forsørgelse de sidste 65 uger? Ud fra en overfladisk betragtning kunne forsamlingen lige så godt have været deltagerne til generalforsamlingen i den lokale borgerforening.

Vi blev gjort opmærksom på en række forhold, som vi skal have kigget nærmere på. Dog - et gennemgående tema var, at det ofte (på kort sigt) ikke er nogen økonomisk fordel ved at få et arbejde! Hvad er det dog for et samfund vi lever i, hvor det bedre kan betale sig at lade samfundet forsørge sig frem for selv at yde sit bidrag. Deprimerende!

Etiketter: