Miljøet - også dit ansvar

Mål:

Et godt miljø - for os og for vore børn

Midler:
  • Information, oplysning og rådgivning
  • Reelle afvejninger mellem miljømæssig gevinst og tab af velfærd
  • Grøn for miljøets skyld - ikke alene p.g.a. politisk korrekthed !

Ønsket om et godt miljø er noget, vi alle kan blive enige om. Her i valgkampen nærmest falder de forskellige politikere over hinanden for at forsikre om deres fulde støtte til et godt miljø. Det vil jeg  ikke nøjes med - spørgsmålet er ikke om vi skal have et godt miljø, men hvordan vi får det.

Jeg tror på, at vi alle er ansvarlige mennesker. Ingen ønsker at ødelægge miljøet, men mange ved nok for lidt om, hvor vi især skal passe på. Derfor går vejen til et godt miljø via oplysning og rådgivning. Ved du f.eks. at din gamle plæneklipper forurener luften lige så meget som din nye bil ?.

At gøre noget godt for miljøet vil ofte betyde en form for tab - ting koster mere, det bliver mere besværligt o.s.v. Først når vi kender den miljømæssige gevinst ved at gøre noget “godt for miljøet” er vi hver især i stand til at vurdere, hvor vi får mest ud af vor indsats i forhold til ulemperne.

Kommunen skal som virksomhed foretage en afvejning mellem den miljømæssige gevinst og  de hermed forbundne omkostninger. Jeg er modstander af, at vi gør noget for blot at være politiske korrekte. Jeg giver ikke meget for en person, der med et frelst udtryk køber økologisk mælk og ost, for derefter at køre varene de 2 km hjem i en bil, hvor motoren slet ikke blev varm. Og måske røg der også nogle økologiske gulerødder med - at de måske er fragtet herop i lastbil fra Holland glemmes i farten.

Mit bidrag? - Har siden 1987 ejet en 1/4 vindmølle, har solfanger og fyrer med træpiller, slår en stor græsplæne med Gudenå håndskubber og benytter jævnlig cykel.

 

Jens Peter Hansen - nr. 5 på Venstres liste
Asfergvej 13 Hvidsten 8981 Spentrup
kontakt@jenspeterhansen.dk 86 47 95 21