18 september 2005

Lad de rige blive rigere

Det var dog herligt at læse i JP Søndag: Det gør ikke noget, at gabet mellem rig og fattig bliver større, hvis bare de dårligst stillede også får en vis fremgang . Denne udmelding kom fra socialminister Eva Kjer Hansen (V) i et interview, hvor hun gør op med det, hun kalder »årtiers lighedsmageri«.

Det var sandeligt på tide med en sådan udmelding, der forhåbentlig får "alle skal være lige" socialdemokrater mm. til at tænke over, hvorfor det nu lige er så vigtig med den lighed.

Ved KV 1997 havde jeg lagt følgende på hjemmesiden:
Kagebagning. Både V og A holder af kager, men her holder ligheden op. Venstre folk går straks i gang med bagningen, og for dem drejer det sig om at få bagt flest mulig kager - så bliver der nok til alle. Imens bruger socialdemokraterne tiden på at diskutere, hvordan der kan laves et system, så alle får akkurat lige meget kage - af den smule, de måtte nå at få bagt

3 Kommentar:

Blogger Poul Eigil skrev...

Mon ikke du står lige foran en kammeratlig samtale med statsministeren?
Liberalismen er p.t. lagt i mølpose.


Poul Eigil Pedersen

4:50 PM  
Blogger Jens Peter Hansen skrev...

Faktisk skal jeg være sammen med Anders Fogh i morgen - eller i det mindste høre et indlæg om Innovation fra hans mund på IT-Forum's årsmøde. Jeg gav gerne ham en kammeratlig samtale.

Det er sørgeligt som som politiske venner og fjender godt støttet af medier fejllæser hendes udtalelse: Hun siger ikke, at målet er større ulighed - derimod at større ulighed ikke er et problem og ligefrem positivt i det omfang, at det bidrager til at hæve de svageste.

Jeg har - og sikkert også dig - spillet på fodbold- og håndboldhold, hvor andre var bedre end jeg selv. Disse dygtige skal naturligvis have lov til at udøve deres dygtighed, foretage flere afslutninger osv. Jeg lærer noget af dem og har det sjovere værende med på et vindende hold. Jeg er den der taber, såfremt de skulle vælge at spille et andet sted.

1:25 AM  
Blogger Poul Eigil skrev...

Du har ret. Anders Fogh er blevet en levebrødspolitiker, der for at klamre sig til magten har ofret alt det mod og de visioner, han selv havde som ung Venstre-løve.

Poul Eigil Pedersen

11:51 AM  

Send en kommentar

<< Retur