14 november 2005

De forbudte ord

Jyllandsposten fik rigtig ørene i maskinen, da de vovede at publicere billeder af Muhammed. Jeg beskrev i debatindlægget Purhus borgernes dilemna den bekymring, som rigtig mange har - at Nyhuus slet ikke kan bruges som borgmester.

Og så fik jeg ellers ørene i maskinen - selv uden for kommunen kom der skæld ud (godt nok fra en af systemets venner). En tårevædet, langstrakt indlæg med ord som "den politiske svinehunds ansigt" og antydninger af, at jeg selv - der ifølge skribenten er at finde på den absolut yderste flanke i Purhus - havde "opfundet" historien.

I mit indlæg havde jeg sammenlignet Anders Buhl-Christensen og Henning Nyhuus. Naturligvis ikke som mennesker, men i relation til jobbet som borgmester. I den anledning benyttede jeg ordet "ikke-erhvervsaktiv" - Nyhuus er som bekendt førtidspensionist, men netop for at undgå ord, der kunne opfattes som værdiladet, valgte jeg "ikke-erhvervsaktiv". At jeg overhovedet vil være bekendt at nævne, at Nyhuus ikke er erhvervsaktiv, bliver så udlagt som udtryk for Venstres menneskesyn.

Sandheden er åbenbart ilde hørt. Det er ikke mig, der har valgt at have Nyhuus som borgmesterkandidat, men at skyde budbringeren er jo altid den lette løsning.

Jeg håber inderligt, at borgerne vælger den rigtige løsning i morgen.

Etiketter: