05 september 2008

Tåbelig: Minister afviser at lade cyklister svinge for rødt

Hun er godt nok tåbelig. Vores konservative justitsminister Lene Jespersen afviser at lade cyklister svinge lovligt til højre ved rødt lys. Dette til trods for, at alle partier i Folketinget på nær Enhedslisten ser positivt på ideen, som man allerede har indført i det ellers så regelrette Sverige.

Hendes argumentation er nærmest pinlig: Vores trafikmoral er for lav og vil efter hendes mening tage yderligere skade, såfremt vi ikke stopper for rødt. Og at vi har alt for travlt.

Kære Lene - hvad med at tro lidt på det enkeltes menneskes evner til at tænke selvstændigt? Vi kan altså godt adskille at køre over for rødt og på cykel at svinge til højre for rødt. Derfor er det allerede rigtig mange der gør det - en uofficiel optælling i København viste 3 ud af 4, og selv gør jeg det da ganske hyppigt - i sær på racercykel, hvor fødderne er klikket på pedalerne.

Hvad forestiller Lene Jespersen sig? - at politiet skal sendes på gaden for med bål, brand & bøde at håndhæve en fjollet lov? Er det ikke som om at politiet ligefrem har problemer med at overkomme en række vigtige opgaver?

Efterskrift: Blev faktisk så irriteret, at jeg hoppede på cyklen og tog turen til Århus, hvor Anders Fogh havde inviteret til løb med Facebook vennerne - fik der mulighed for at bede ham om at tage en snak med Lene Jespersen - se TV2 Østjylland indslag (jeg løber i turkisblå trøje)

Etiketter: