23 oktober 2009

Pressemeddelelse: Randers kommer op på cyklen

Ikke kun bilisterne ? der nu får det nordlige hængsel ? kan glæde sig. Der også godt nyt til de, der allerede tager eller egentlig gerne vil tage cyklen, idet Randers modtager 2 mio. til projektet Randers Cykelby.


Jens Peter Hansen (V), der på et ekstraordinært møde i Miljø- og Teknikudvalget lige inden sommerferien tog initiatativet til at få udarbejdet en ansøgning til cykelpuljen, er rigtig glad.

- Med det statslige tilskud kommer cykling virkelig på den kommunalpolitiske dagsorden i Randers siger Jens Peter Hansen og fortsætter ? vores forvaltning fik meget hurtigt lavet en rigtig god ansøgning, der sammen med vores deltagelse i et mindre EU projekt og projektet Nordiske Cykelbyer helt sikkert har været afgørende for, at vi fik et tilskud.

- Dog havde vi stilet efter at få et tilskud på halvdelen af de 6 mio. kr, som det skitserede projekt beløber sig til. Vi mangler derfor 1 mio. i at komme i mål med hele projektet, men med lidt pres fra kommunens cyklister her i valgkampen skal det nu nok lykkes at finde de penge, lyder det optimistisk fra Jens Peter Hansen.

Miljø- og teknikudvalget får på sit møde 29. oktober forelagt en status på det igangværende arbejde med en cykel- og stiplan. Der fremlægges bl.a. en oversigt over mere end 40 forslag fra borgere om, hvor der bør etableres cykelstier.

Etiketter: