16 oktober 2009

Østjyske politikere har grå hår - interview i DR Østjylland

16. okt. 2009 06.41 Østjylland

Grå hår er ikke et krav i østjysk kommunalpolitik - men det er et gennemgående fænomen.

52 år i gennemsnit
P4 Østjylland har lavet en rundspørge blandt kommunalpolitikerne, og gennemsnitsalderen for respondenterne er 52 år, og den relativt høje alder overrasker ikke kommunalvalgsforsker, Ulrik Kjær fra Syddansk Universitet.

- Vi har faktisk ganske præcise tal for hele landet, og der kan vi se, at de østjyske kommunalpolitikere faktisk ligner landsgennemsnittet rigtig godt.

Havde frygtet højere alder
Jens Peter Hansen fra Venstre er politiker i Randers Kommune. Han er selv 52, og havde egentlig frygtet et højere gennemsnit.

- Jeg er egentligt positivt overrasket over, at det ikke ser værre ud, og grunden til at jeg er overrasket er, at tidspresset på kommunalpolitikere har sådan et omfang at, det ikke er realistisk for børnefamilier at deltage seriøst i kommunalpolitik - så skal man ihvertfald være af en særlig støbning.

Ønsker flere unge
Og som 52-årig, så ser Jens Peter Hansen meget gerne, at der komme flere unge ind i kommunalpolitik.

 - Man glemmer de negative ting, som man har været igennem. Man husker kun de positive ting, derfor er det vigtigt, at vi har nogle på alle alderstrin, der kan fortælle os, hvordan virkeligheden egentligt ser ud.

Børn giver politisk interesse
Ulrik Kjær mener, at noget af grunden til de manglende unge politikere er, at de unge først får kontakt med kommunen, når de begynder at få børn. Det betyder, at eventuelle problematikker først bliver relevante i en relativt høj alder.

Etiketter: