27 november 2006

De forbudte ord - BT turde

Fredag d. 24. og lørdag d. 25. november beskrev BT, hvorledes Henning Jensen Nyhuus, kommende borgmester i Randers foruden borgmesterlønnen på ca. 750.000 kr. får en årlig pension på 250.000 kr. fra politiet; en invalideydelse på 3.447 kr. pr. mdr. og og en skattefri måndlig ydelse på 2.000 kr. som førtidspensionist.

Reaktionen fra Henning Jensen Nyhuus var typisk: Det er de andres skyld. I følge BT mener han sig udsat for en politisk hetz: "Venstre forsøger at ramme mig. Det er ren ondskab det her. Det er kujonagtigt at gå efter mig med det her. Det er kun Venstre, som har ondt i røven af det her".

Jeg formoder at Henning Jensen Nyhuus dokumenterer disse beskyldninger.

Selv var jeg efter valget (og er det stadig) dybt forundret over, hvordan en person, der kommer til skade i 1995 og i 2001 opgiver at klare 15 timers kontor fleksjob ved politiet og derefter får tilkendt førtidspension (mellemste = 65% invalid) blot to år senere - i 2003 - lader sig opstille som borgmesterkandidat og nu uden synlig problemer klarer et job, der efter sigende typisk kræver 60-70 timer om ugen. Godt nok har han haft både kommunaldirektør og vicekommunaldirektør til at skrive nogle af sine mange læserbreve - men alligevel.

I min søgen efter indsigt nærlæste jeg diverse love, cirkulærer og afgørelser og kom den vej forbi forbi hjemmesiden for Ankestyrelsen, hvor
J.nr. 1004307-02 har så mange lighedspunkter med Jensen Nyhuus sagen, at jeg d. 24. november 2006 bad om aktindsigt. Efter en del ugers ventetid blev jeg meddelt, at jeg intet kunne få at vide - end ikke oversigt over i hvilke instanser sagen var blevet behandlet. På det tidspunkt havde vi stemt om formandsskabet for Sammenlægningsudvalget (jeg stemte som bekendt imod Nyhuus som fmd.) hvorfor jeg ikke forfulgte sagen yderligere.

Men jeg undrer mig stadig - hvordan kan en person i det ene øjeblik end ikke klare et fleksjob for kort tid efter være klar til at binde an med et krævende borgmesterjob.

Etiketter: ,